custom maps

Minecraft werelden worden opgeslagen als mapjes. Als je een nieuwe wereld aan maakt, genereert Minecraft een random wereld. Als je de 'seed' van die wereld kopieert en een nieuwe wereld aan maakt met die seed, genereert Minecraft die wereld precies hetzelfde. Dat wilt dus zeggen dat je precies hetzelfde terrein krijgt. 

Een 'custom map' is een mapje van een wereld waar aanpassingen in die wereld zijn gedaan. Aanpassingen zijn: verwijderde blokken of toegevoegde blokken. Als je aanpassingen aan een wereld hebt gedaan en vervolgens met de 'seed' van die wereld een nieuwe wereld aanmaakt, krijg je die wereld niet met al die aanpassingen. Je krijgt alleen hetzelfde terrein en zonder alle aanpassingen. 

Een wereld met aanpassingen heet een 'custom map'. Als je een 'custom map' van iemand wilt hebben, moet de persoon van wie die wereld is zijn map ergens op internet uploaden en zorgen dat jij dat bestandje kan downloaden. Je krijgt dan een mapje met bestanden erin waar Minecraft alle veranderingen in voor die bepaalde wereld in op slaat. 

Er zijn heel veel verschillende 'custom maps'. Een paar voorbeelden zijn:

Maak een Gratis Website met JouwWeb